parallax background

PILATES
MIOFASCIAL

Este o metodă concepută, studiată și formalizată de Ester Albini și Fascial Training School. Cele mai recente cercetări privind fascia oferă o viziune nouă și științifică a rădăcinilor metodei Pilates: totul devine mai științific, mai simplu, clar, conștient și funcțional. Scopul este de a reseta integritatea sistemului miofascial și a întregului corp.

You will feel better in ten sessions, look better in twenty sessions, and have a completely new body in thirty sessions.

by J. Pilates

Varianta miofascială reprezintă o tehnică inovativă a cărui scop este de a reechilibra postura verticală și de a face mersul pe jos funcțional, transformând orice tip de mișcare în una lipsită de orice disconfort. 

Pilates-ul care este predat astăzi worldwide se bazează pe principiile tradiționale ale lui Joseph Pilates, dar a fost progresiv îmbogățit de cunoștințele actuale de biomecanică și de cele mai avangardiste cercetări privind structurile fasciale. Încă de la început, fondatorul acestei discipline a avut un singur scop: de a face corpul uman „elastic”, ceea ce, prin definiție, este opusul „rigidului”. Iar „elasticitatea” este exact axioma imperativă pe care se bazează toate cursurile Fascial Training School, în cadrul careia mi-am realizat și îmi continui pregătirea.

(R)evoluție! 

Joseph Pilates, de fapt, înțelesese încă de pe vremea lui importanța fasciei și a conexiunilor miofasciale în cadrul oricărei forme de antrenament, chiar dacă nu avea cunoștințe directe în acest domeniu. Conform celor mai recente și autoritare studii din sector, ceea ce a fost atunci bazat pe intuiție, astăzi este o realitate din ce în ce mai mult adusă în prim-plan în panorama wellness. Metoda predată propune repertoriul „istoric” al lui J.H. Pilates printr-o nouă interpretare: ghidarea pe liniile miofasciale. Vei cunoaște sistemul miofascial, prin prisma marelui Myers - "Anatomy Trains", și vei simți imediat beneficiile.


AVANTAJE


Beneficiile acestui tip de antrenament sunt:

  • Previne durerile de spate și le elimină pe cele deja existente
  • Activează și întărește musculatura, începând de la cea profundă
  • Îmbunătățește flexibilitatea și postura
  • De zeci de ani, cei mai buni sportivi și actori s-au bazat pe Pilates pentru a se menține în formă sau pentru a-și îmbunătăți performanța
  • Nu există limită de vârstă, sex sau greutate pentru practicarea acestei discipline


Q & A

1Am nevoie de echipament special pentru a începe să practic Pilates?
Deși a devenit un trend să utilizăm echipamente din ce în ce mai sofisticate și costisitoare, răspunsul este NU. Însuși J.Pilates a pornit această disciplină utilizând simplu doar o saltea.
2Pot să practic Pilates dacă sunt gravidă?
Absolut! Pilates-ul este una dintre cele mai potrivite forme de mișcare pe perioada sarcinii. Bineînțeles, și în acest caz, toți instructorii corect pregătiți avem o grijă aparte pentru modul de execuție și oferim suportul, îndrumarea și modificările necesare, raportându-ne întotdeauna individual la persoana din fața noastră.
3Am probleme cu spatele / accidentări. Este Pilates-ul potrivit și sigur pentru mine?
Da. Nu numai că este sigur, dar este chiar recomandat de către medici și fizioterapeuți fie pentru tratarea diverselor probleme posturale, fie pentru continuarea unui program de reabilitare, în urma unui incident fizic. Scopul de bază al acestui tip de mișcare este îmbunătățirea posturii, corectarea dezechilibrelor și perfecționarea mișcării funcționale de zi cu zi.
4Trebuie să fiu flexibil(ă) pentru a practica Pilates?
Categoric, nu. Flexibilitatea este importantă pentru o mișcare sănătoasă, dar o vom îmbunătăți practicând în mod regulat. Pentru fiecare etapă (începător - mediu - avansat), există variante modificate ale exercițiilor, pe care fiecare participant(ă) le poate folosi. Progresia va fi vizibilă de la ședință la ședință, indiferent de vârstă.
5Pot folosi Pilates-ul pentru a slăbi?
Pilates-ul nu este în mod tradițional mișcare cardiovasculară, necesară într-un proces de slăbire. Însă după perioada de acomodare și învățare a exercițiilor de bază, în variantele avansate, viteza de execuție poate crește, atingând pragul aerob necesar “arderilor”.