parallax background

MIOFASCIAL
FReE

Fascia Real Emotion

"Noua cheie a mișcării inteligente la care nu veți mai putea renunța vreodată”. Crește-ți puterea și flexibilitatea, depășește ceea ce credeai că sunt limitele tale! Miofascial este antrenamentul care îți va permite să schimbi “costumul” fascial pe care îl porți în fiecare zi. Te veți simți mai tânăr(ă), mai elastic(ă), mai energic(ă), mai liber(ă).

Singurul accesoriu pe care îl vei purta toata viața este pielea ta. Ai grijă de ea.

by Ester Albini

Efectele sunt surprinzătoare: un corp tonifiat, puternic, echilibrat, elastic, rezistent și coordonat... într-un cuvânt, FReE! De fapt, este mult mai mult decât simplă mișcare, este veriga lipsă dintre antrenamentul holistic și cel funcțional. 

O abordare absolut inovatoare, bazată pe studii sportive, dar și medicale. Totul pornește de la exerciții simple, dar nu banale, care reprezintă punctul de start pentru oricine dorește să se miște și să arate bine. Multe leziuni musculare sunt de fapt de origine fascială; apar acolo unde fibrele de colagen care alcătuiesc fascia sunt “epuizate” / deshidratate. Este clar că sistemul muscular face parte din continuumul fascial și, prin urmare, atunci când este afectat de patologii sau tulburări sistemice, funcția sa suferă o modificare non fiziologică ce îl aduce într-o stare de suferință.

(R)evoluție! 

Mișcarea miofascială aduce rezolvarea. Metoda se bazează pe cinci strategii aplicate asupra fasciei: Percepție (Feel), Mobilizare (Mobility), Alungire (Stretch), Mișcare - Energie (Energy), Detensionare (Release).
Fiecare aspect prevede o serie de mișcări, de la cele mai simple la cele mai complexe, având ca obiective: redarea elasticității și flexibilității, fără a pierde din vedere forța și stabilitatea întregului corp, precum și îmbunătățirea performanței sportive și atletice (pentru profesioniști și amatori). Rezultatul este imediat și nimic nu va mai fi la fel. Îndepărtând vechi tipare, efectul „WOW!” este garantat.


AVANTAJE


Beneficiile acestui tip de antrenament sunt:

  • Reduce aspectul de vergeturi și celulită
  • Flux crescut de sânge, așadar recuperare mai rapidă după mișcare și activarea proceselor de pierdere din țesut adipos
  • Crește amplitudinea în toate mișcările din viața cotidiană și sportivă
  • Îmbunătățește simetria și aliniamentul corpului, reducând riscul de accidentări
  • Nu există limită de vârstă, sex sau greutate pentru practicarea acestei discipline


Q & A

1Ce este fascia?
Fascia este țesut conjunctiv: literalmente, conectează și ține împreună tot ce se află sub piele. Este formată preponderent din fibre de colagen și elastină, plus apă.
2Ce funcții are fascia?
O multitudine, dintre care foarte importante: oferă un framework structural și feedback proprioceptiv pentru echilibru, absoarbe șocul și transmite forța..
3Ce înseamnă o fascie sănătoasă?
Din punct de vedere funcțional, trebuie să fie hidratată, mobilă și elastică. Din punct de vedere structural, are nevoie de apă, de stretching activ și de mișcare multiplanară.
4Ce trebuie să știu pentru a putea participa la o clasă de Miofascial?
Nu este necesară nicio pregătire specială în prealabil. Doar o minte deschisă, curiozitatea de a descoperi lucruri noi și dorința de a rămâne mai mult timp tânăr(ă) și în formă.
5Ce tip de încălțăminte este necesară?
Nu avem nevoie. La fel ca și în cazul celorlalte discipline predate, se lucrează desculț, pentru o activare optimă a circulației, având ca rezultat direct ameliorarea celulitei, retenției de apă și a altor inestetisme cauzate de sedentarism și întoarcere venoasă precară.