parallax background

FUNCTIONAL

"Antrenamentul funcțional îți va schimba viața. Nu doar viața sportivă, care este axată strict pe căutarea performanței optime sau a hipertrofiei. Antrenamentul funcțional te va face să te simți excelent, devenind mai activ(ă), mai puternic(ă), mai rezistent(ă) și mai eficient(ă) în toate activitățile zilnice.

Your body is like a custom-made outfit: it is the best place to live in. Make it efficient.

by Guido Bruscia

În câteva săptămâni vei observa că sănătatea ta se schimbă și că eficiența fizică și bunăstarea de care te bucuri astăzi au atins noi culmi. Nu este un drum dus-întors, ci o călătorie către rezultate de lungă durată. Corpul nostru este complex și are nevoie de antrenamente studiate și complete pentru a ajunge rapid și sănătos la rezultatele dorite: tonifiere, corecție posturală, readaptare funcțională, slăbire, mindset.

Functional este antrenamentul care lucrează lanțurile musculare și articulațiile incluse în ele în funcție de scopul pentru care acestea au evoluat. Presupune:

  • Activare: îți permite să efectuezi anumite acțiuni / mișcări necesare
  • Reabilitare: te va face din nou eficien(ă) pentru activitate fizică de orice fel
  • Reeducare: te va învăța cum să te miști mai bine - cum să gestionezi mai bine gesturile zilnice, de la mers pe jos până la ridicarea unui obiect sau a copilului, până la alergarea mai mult sau mai puțin rapidă, etc.

(R)evoluție! 

Mișcarea miofascială aduce rezolvarea. Metoda se bazează pe cinci strategii aplicate asupra fasciei: Percepție (Feel), Mobilizare (Mobility), Alungire (Stretch), Mișcare - Energie (Energy), Detensionare (Release).
Fiecare aspect prevede o serie de mișcări, de la cele mai simple la cele mai complexe, având ca obiective: redarea elasticității și flexibilității, fără a pierde din vedere forța și stabilitatea întregului corp, precum și îmbunătățirea performanței sportive și atletice (pentru profesioniști și amatori). Rezultatul este imediat și nimic nu va mai fi la fel. Îndepărtând vechi tipare, efectul „WOW!” este garantat.


AVANTAJE


Beneficiile acestui tip de antrenament sunt

  • Mai multe rezultate decât un antrenament clasic în sala de aparate, în care sunt folosite mașini izotonice care vă permit să lucrați doar pe un grup muscular simultan
  • Implicați mai multe grupuri musculare în același timp și acest lucru permite un consum mai mare de calorii, favorizând pierderea în greutate și tonifierea tuturor mușchilor corpului
  • Este potrivit pentru oricine și poate fi personalizat cu exerciții destinate subiectului individual
  • Poate fi efectuat cu ușurință, se adaptează la orice activitate sportivă, mediu, vârstă, nivel de antrenament și intensitate
  • Este posibil să se antreneze doar corpul liber și / sau cu ajutorul echipamentelor ușor accesibile pe care le găsim acasă sau în parcuri.


Q & A

1Ce este antrenamentul funcțional?
Nu există o definiție universală; cea pe care școala FTS ne-o prezintă este: antrenamentul aplicat unei catene cinematice, care trebuie programat în baza funcției și acțiunii acelei catene. Adică eficientizarea funcțiilor anatomice de bază.
2Care este focusul antrenamentului funcțional?
Focusul antrenamentului nu este să fii fit pentru ceva, ci să fii fit pentru TOT ce este important în viața ta. Începând de la gesturile cotidiene, până la coordonarea, forța și abilitățile necesare unui sport de performanță.
3Cum funcționează antrenamentul funcțional?
Exercițiile funcționale mimează modul în care corpul ar trebui să se miște și tind să utilizeze mușchi și articulații multiple, nu în mod individual, separat. Programarea trebuie să se focuseze atât pe punctele slabe, cât și pe verigile deja puternice, pentru a aduce toate segmentele în echilibru.
4Care sunt beneficiile practicării antrenamentului funcțional?
O mișcare optimă a articulațiilor, echilibru, flexibilitate, forță, postură, anduranță. Va aduce lejeritate în mișcarea de zi cu zi și un minunat sentiment de empowerment.
5Cine poate practica Functional?
Cu programarea potrivită, oricine, indiferent de sex, vârstă, meserie sau nivel de pregătire fizică.